Opnieuw ‘Nacht van Architectuur’ in Zwolle

Opnieuw ‘Nacht van Architectuur’ in Zwolle

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-04-2009

De Nacht van de Architectuur Zwolle krijgt volgend jaar een vervolg. Op 28 mei 2010 wordt in een nieuwe editie van het architectuurevenement bekend gemaakt welke nieuwbouw in de stad door de vakjury het hoogst wordt gewaardeerd.

Lezers van deze krant bepalen waar de Stentor/publieksprijs naartoe gaat. Beide prijzen worden in schouwburg Odeon uitgereikt.

Na een aantal succesvolle edities vond de stichting Nacht van de Architectuur het dit jaar tijd voor een evaluatie. Belangrijkste conclusie is dat het Zwolse evenement niet ieder jaar moet worden georganiseerd, maar een keer in de twee jaar. “Voordeel is dat je dan een royaler aanbod van nieuwbouwobjecten hebt”, verklaart stichtingsvoorzitter Gurbe Helbig de keuze. “Voordeel van de nieuwe opzet is dat er meer zal zijn om uit te kiezen.”

Hij verwacht niet dat de recessie roet in het eten zal gooien. Er wordt hier nog volop gebouwd. “Volgend jaar hopen we dat er licht aan het einde van de tunnel is.” Hij meent dat de Nacht van de Architectuur vooral in deze tijden een lichtpuntje voor de bouwsector kan zijn en een gevoel van saamhorigheid kan geven.

Bron: de Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.