Oproep lichtontwerpen voor A Bright City

Oproep lichtontwerpen voor A Bright City

Nieuws, Prijsvragen
Door: Jacqueline Knudsen | 28-01-2014

Voor de komende editie roept het Amsterdam Light Festival kunstenaars, ontwerpers, architecten en ingenieurs op een voorstel in te dienen voor lichtkunstwerken. De derde editie van het festival wordt gehouden in december 2014 en januari 2015 in de binnenstad van Amsterdam en heeft als motto ‘A Bright City’.

Bij de derde editie maakt het festival een groter onderscheid tussen Water Colors de vaarroute en Illuminade de wandelroute. Net als in editie 2013-2014 bestaat Water Colors uit grote, kleurrijke, monumentale werken, zoals Buckminster Fuller’s Fly’s Eye Dome (foto). Illuminade biedt ruimte aan jong talent, experiment, interactie en de mengvormen van kunst en digitale technologie. Inzenders moeten een duidelijke keuze te maken tussen de Water Colors of Illuminade.
Artistiek leider Rogier van der Heide: “Wij hopen op kunstwerken die een standpunt innemen over de metropolis van vandaag als woon- en werkplek, en over het grote belang van steden voor onze culturele, kunstzinnige en economische vooruitgang. Steden zijn plekken waar mensen hun gedachten en ideeën verbreden, en waar onze nieuwsgierigheid op haar wenken wordt bediend.”

De deadline voor inzending is 1 maart 2014.
Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website van Amsterdam Light Festival,

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.