Oproep Nominaties Willem Diehlprijs 2023

Nieuws, Prijsvragen

Oproep Nominaties Willem Diehlprijs 2023

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-02-2023

Architectuurcentrum CASA organiseert dit oneven jaar weer de Willem Diehlprijs. Dit is de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming. Voor deze negende editie kunnen projecten worden voorgedragen die in de periode 2021-2022 zijn opgeleverd.

De Willem Diehlprijs is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Uit alle nominaties wordt door een vakkundige jury een shortlist samengesteld. Deze projecten worden voor de zomer bezocht en beoordeeld. De bekendmaking en uitreiking van zowel de vakjury als de publieksprijs zal in september plaatsvinden.

Voorgaande winnaars

Voorgaande winnaars van de juryprijs waren onder meer De Transformatie (2015), Theater a/d Rijn (2017), Het Gelders Huis (2019) en Gebouw KB op IPKW (2021).  Naast de vakjuryprijs wordt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een publieksprijs georganiseerd. Deze ging recentelijk onder meer naar het St.-Petersgasthuis (2017), De Boulevard (2019) en Basisschool De Wijzer (2021).

Aanmelden

Kent u een bijzonder project dat u graag wilt nomineren? Stuur dan voor 20 maart een mail o.v.v. Willem Diehlprijs 2023 naar [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.