Opvallende nieuwbouw in Scheepvaartkwartier

Opvallende nieuwbouw in Scheepvaartkwartier

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-02-2008

De welstandcommissie Rotterdam heeft het ambitieuze plan voor de Gedempte Zalmhaven positief beoordeeld.Het plan is een gezamenlijke ontwikkeling van LSI project investment nv, AM en Amvest, die zich hebben verenigd in Zalmhaven CV.

Het plan behelst de herontwikkeling van een verouderde kantoorlocatie in het populaire Scheepvaartkwartier, nabij de Erasmusbrug. Op deze markante plek verschijnen circa 545 appartementen, circa 35.000 m² kantoren en voorzieningen, circa 4.500 m² openbaar park en circa 1.300 parkeerplaatsen. In 2008 zal Zalmhaven CV de plannen verder uitwerken, waarna volgens planning in 2009 met de bouw kan worden gestart.

Met het plan spelen de partijen in op de wens van de gemeente Rotterdam het stadscentrum een sterkere woonfunctie te geven. Het Scheepvaartkwartier is een populair centrumgebied aan de noordzijde van de Maas met een aantrekkelijke mix van woon-, werk- en recreatiefuncties. Onderdeel van het plan is een opvallende 188 meter hoge woontoren, die de verbinding legt met de hoogbouw op de Wilhelminapier en tegelijkertijd een statig symbool voor het Scheepvaartkwartier vormt.

Voor het ontwerp zijn de architectenbureaus KCAP (kantoor) Dam & Partners (woontoren) en Claus en Kaan Architecten (appartementen) ingeschakeld. In het ontwerp gaat veel aandacht uit naar de kwaliteit van de buitenruimte.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.