Opvanghuis van gebruikte materialen

Opvanghuis van gebruikte materialen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-11-2008

In Zwolle komt een opvanghuis voor daklozen en drugsverslaaf-den, grotendeels gemaakt van gebruikte materialen. LKSVDD architecten uit Hengelo ontwierp met De Herberg een gebouw waarin het thema ‘een tweede kans’ terug komt.

De nieuwbouw zal grotendeels worden opgetrokken uit gebruikte materialen (bijvoorbeeld sloophout), restpartijen bakstenen en afgekeurde maar technisch goede materialen waaronder een deel van de kozijnen. Al deze materialen krijgen in De Herberg een tweede kans, zoals ook haar bewoners een tweede kans krijgen; een gebouw dat zich spiegelt aan haar gebruikers.

Interieur
Ook binnen de muren van de nieuwbouw zal op bijzondere wijzen gerefereerd worden naar het leven op straat; grote stadskaarten en foto’s van de stad Zwolle zullen het interieur opluisteren, evenals een grote wand die zal worden beplakt met daklozenkranten.

Met hetzelfde concept zal ook de centrale patio worden ingericht met meubilair van de straat; straatlantaarns als hekwerk, voormalige abri’s als overdekte rokersruimte en kliko’s als plantenbakken.

De Herberg wordt naar verwachting opgeleverd in november 2009.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.