Opvouwbaar paviljoen voor festivals

Opvouwbaar paviljoen voor festivals

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-07-2014

SummerLabb dat expositieruimte biedt aan universiteiten en bedrijven staat deze zomer op Extrema Outdoor in Eindhoven. In dit duurzame paviljoen kan de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan duurzame innovaties. Floor van Schie, studente van de TU/e ontwierp speciaal voor dit festival een opvouwbaar paviljoen dat gemakkelijk verplaatsbaar is en jarenlang meegaat.

Initiatiefnemer van het SummerLabb is producent Jan Douwe Kroeske. Hij benaderde de TU/e omdat hij voor diverse festivals een duurzaam paviljoen wil gebruiken. Hij was al bekend met de Trekkershut Trek-in. Op de TU/e werd  bij masterstudenten een ontwerpopgave uitgezet voor een duurzaam paviljoen. Dit leverde 10 concepten op. Studente Floor van Schie heeft met haar ontwerp voor ‘City of Future’ de ontwerpopgave gewonnen.

Plaatmateriaal van shampooflessen

Floor heeft samen met medestudenten Alice Jansen en Marthe Doornbos het ontwerp technisch en architectonisch uitgewerkt. Het ontwerp is een soort dorp, en bestaat uit dertig modules die tot vijftien huisjes worden geschakeld. Floor maakte een constructie van steigermateriaal en hergebruikt hout. De blikvanger van het paviljoen is de bekleding. Van shampooflessen is plaatmateriaal gemaakt. Zestig flessen zijn in stukjes geknipt en gesmolten in een tosti-apparaat, tussen bakpapier. Het resultaat waren mooi gekleurde platen.
Het is de bedoeling dat mensen tijdens de festivals door het paviljoen trekken en de dialoog aangaan over innovaties en duurzaamheid. Het paviljoen is voor het eerst te zien op het dancefestival Extrema Outdoor op 12 juli.

Foto’s: www.cursor.tue.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.