Oranje loper op 30 meter hoogte

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Oranje loper op 30 meter hoogte

Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-05-2022

Op Hemelvaartsdag was het eindelijk zo ver: in het kader van de Rotterdamse dakendagen werd de ‘Rotterdam Rooftop Walk’ geopend. Dit huzarenstuk betreft een oranje loper op 30 meter hoogte die de Coolsingel overspant en het publiek een nieuw perspectief biedt op de stad.

In totaal is de oranje gekleurde Rotterdam Rooftop Walk 600 meter lang. Hij zal een maand lang toegankelijk zijn voor publiek dat het aandurft deze wandeling te maken. Naast een nieuwe kijk op de stad en een fraai verrassingseffect heeft de Rooftop Walk nog een diepere betekenis.

Op 30 meter hoogte laten kunstenaar, ontwerpers en architecten zien wat er mogelijk is om daken te betrekken in het verbeteren van de gezondheid, biodiversiteit en duurzaamheid van de stad. Wat zou er gebeuren wanneer zij volledige werden benut voor groen, waterberging, voedselproductie en de opwekking van energie?

Initiatiefnemers

De tijdelijke installatie is een initiatief van Rotterdamse Dakendagen en werd ontworpen in samenwerking met MVRDV. MVRDV is als bureau al jaren actief bezig met oplossingen voor de schaarse ruimte in de stad. Programmering van daken kan helpen bij grote actuele vraagstukken als de klimaatopgave, de woningopgave en de energietransitie. De Rooftop Walk is een manier om aandacht te vragen voor deze problematiek. Zeker in een stad als Rotterdam waar 18,5 km2 plat dak nog onbenut is.
Op 1 juni opent ook de ‘roze wolk’ een tijdelijke installatie op het dak van het Nieuwe Instituut in Rotterdam, eveneens een initiatief en ontwerp van MVRDV.

Rotterdam Rooftop Walk is geopend van 26 mei tot en met 24 juni van 10:00 tot 20:00 uur (entree € 3,50 voor volwassenen, kinderen gratis). Kaarten zijn te boeken via rotterdamsedakendagen.nl of rooftopwalk.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.