Oranje tintje voor museum Oever aan de Stroom

Oranje tintje voor museum Oever aan de Stroom

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-11-2008

In Antwerpen, aan de oever van de Schelde, wordt het museum Oever aan de Stroom (MAS) gebouwd. Dat dit museum volgens de Vlamingen niet alleen omwille van zijn façade een ‘oranje tintje’ heeft, komt ook door het architectenbureau dat voor het wel heel bijzondere ontwerp tekende: het Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk Architects.

Het MAS zal het verhaal vertellen over de stad, haar inwoners, de stroom en de haven, met één grote noemer: het maritieme karakter van Antwerpen. Het museum wordt een reusachtige vitrinekast waarin grote iconen uit het collectieve Antwerpse geheugen staan opgesteld.

Panorama
Het bijzondere, 60 meter hoge museumgebouw heeft een grondoppervlak van 1350 vierkante meter. De totale tentoonstellingsruimte bedraagt 14.500 vierkante meter.

De toren zal niet alleen onderdak bieden aan het nieuwe museum, maar heeft ook een panoramazaal en cafés. Voor het MAS zal een plein worden aangelegd waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het Museum aan de Stroom opent zijn deuren in 2010.

Bron: GWWkrant.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.