Oude en het nieuwe wonen in verplaatsbaar paviljoen

Nieuws

Oude en het nieuwe wonen in verplaatsbaar paviljoen

Door: Petra Starink | 13-07-2016

Op het terrein van het Bouwlab aan de Lentse Warande in Nijmegen staat het verplaatsbare paviljoen KAPKAR / SF-P7S. In opdracht van Stichting Fabrikaat heeft Frank Havermans een paviljoen ontworpen waarin oude en nieuwe manieren van bouwen en wonen samenkomen.

Stichting Fabrikaat organiseert tijdelijke placemaking projecten en ontwerpinterventies. Het verplaatsbare paviljoen biedt ruimte aan ongeveer 50 mensen. Frank Havermans verwijst in zijn ontwerp naar de constructies van de boerderijen die plaats hebben moeten maken voor de huidige gebiedsontwikkeling in Nijmegen. Deze traditionele huizen verdwijnen langzaam uit ons landschap terwijl er gezocht wordt naar nieuwe vormen van bouwen en wonen.

Frank Havermans zocht in zijn ontwerp naar een toepassing van deze twee systemen die met elkaar in symbiose zijn. Met als gevolg een demontabel en modulair gebint. Hij heeft voor de tuitvoering van dit project samengewerkt met Mesh Construction Technology (MCT) dat een innovatief demontabel bouwsysteem ontwikkelde.

Begin juli is het paviljoen KAPKAR / SF-P7S geopend en in gebruik genomen op BouwLab Nijmegen. In samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) wil Fabrikaat mensen laten meedenken over vernieuwende, toekomstbestendige ideeën rondom het ideale (t)huis.
Het paviljoen is tot 23 september te zien op het BouwLab .

Foto’s: Stichting Fabrikaat, Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.