Oude en nieuwe Rijksbouwmeester

Oude en nieuwe Rijksbouwmeester

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-06-2011

Op donderdag 30 juni neemt Liesbeth van de Pol afscheid als Rijksbouwmeester. Ter gelegenheid  van dit afscheid organiseert het Atelier Rijksbouwmeester samen met het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting het symposium ‘Nu Architectuur’, over de kracht van architectuur. Hiermee sluit Liesbeth van der Pol haar driejarige termijn als Rijksbouwmeester.

Aan de hand van projecten en onderwerpen waar Liesbeth van der Pol als Rijksbouwmeester met hart en ziel aan heeft gewerkt zullen tijdens ‘Nu Architectuur’ de veranderingen in het architectenvak aan de orde komen. Wat is de opgave voor de architect na de crisis en de vaak desastreuze gevolgen daarvan voor het vak? Wat staat de architect te wachten?

Verschil maken

Vooraanstaande gasten en betrokkenen zullen aan de tand worden gevoeld over deze thema’s. Aan bod komen onder andere scholenbouw, rijksgebouwen, intelligent verdichten en natuurlijk de schoonheid van Nederland. Jjuist met deze thema’s heeft Liesbeth van der Pol de afgelopen drie jaar het verschil willen maken.

Frits van Dongen nieuwe Rijksbouwmeester

Met ingang van 1 augustus zal Ir. F.J.C.M. (Frits) van Dongen aantreden als Rijksbouwmeester. . Van Dongen zal de functie van Rijksbouwmeester parttime vervullen, daarnaast blijft hij verbonden aan de Architekten Cie.

Frits van Dongen (Den Bosch, 1946) rondde in 1980 zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft af. In 1985 richtte hij zijn eigen bureau op, Van Dongen Architekten in Delft. In 1988 was hij mede oprichter van de Architekten Cie. Amsterdam, waaraan hij sindsdien als partner verbonden is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.