Oude stadsmuren gevonden in Valkenburg

Oude stadsmuren gevonden in Valkenburg

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-08-2008

Bij de reconstructie aan de kademuren van de Geul in Valkenburg die wordt uitgevoerd door het Waterschap Roer en Overmaas zijn vorige week oude stadsmuren aangetroffen. Deze stadsmuren bestaan uit twee lange, zware muren van mergel uit waarschijnlijk de 14e eeuw en één uit een latere fase waarschijnlijk de 15e eeuw, zo meldt het waterschap.

De muur uit de 15e eeuw kan niet behouden worden in verband met de nieuw aan te brengen constructieve kademuur. Deze muur is deels al verwijderd. De muur uit de 14e eeuw wil het waterschap proberen te behouden. Tegen deze oude muur heeft waarschijnlijk rechthoekige toren gestaan. Hiervan zijn ook de funderingsresten gevonden.

Restauratieproject
Het waterschap is in nauwe samenwerking met de gemeente Valkenburg bezig met het restauratieproject herstel kademuren Valkenburg. De provincie heeft dit project subsidie toegekend en neemt daarmee een deel van de kosten van de restauratie voor haar rekening. Met de herstelwerkzaamheden wil het waterschap de veiligheid waarborgen en de wateroverlast beperken. Daarnaast past het waterschap de lossluizen van de molens in de molentak aan en maakt het de Walramstuw beter regelbaar. Ook komt er een vistrap zodat de stuw voor vissen passeerbaar wordt.

Bron: Blikopnieuws.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.