Overbetuwe wil rug-aan-rug-woningen

Overbetuwe wil rug-aan-rug-woningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2009

Rug-aan-rug-woningen, wonen op het water, huizen zonder tuinen of huizen casco opleveren waarna mensen ze zelf mogen opbouwen. Het zijn zomaar wat ideeën die leven bij de gemeente Overbetuwe om straks in de nieuwe wijk De Pas in Elst starters te bedienen.

Wethouder Jan Walraven bracht de mogelijkheden naar voren, tijdens het woonforum in het Florence Nightingale Instituut in Zetten. Daar werd gesproken over wonen in Overbetuwe in de periode 2010-2020. Het rug-aan-rug bouwen is een idee dat komt van de Wijchense projectontwikkelaar Belin. Die gebruikt er de term ‘Wegawoning’ voor.

Ruimtebesparend
In het ontwerp zitten elementen van een drive-in woning (de garage zit onder het huis), van een traditionele gezinswoning met woonkamer, keuken, twee tot vier slaapkamers, een badkamer en een zolder) én van een appartement. Dat laatste is omdat er een balkon aanzit en omdat de woonkamer op de eerste verdieping ligt. Voordeel daarvan is dat de hal er niet af hoeft, wat ruimte bespaart.

Riant uitzicht
Ontwikkelaar Mark van Thiel van Belin zegt dat bewoners weliswaar een achtertuin missen doordat de achtergevels tegen elkaar liggen, maar dat daar tegenover staat dat ze riant uitzicht hebben vanaf de eerste etage. Doordat minder bouwgrond nodig is en door de efficiënte indeling, kosten de huizen tussen 119- en 170.000 euro. Bepalend voor het prijsverschil is of het gaat om een tussenwoning, een hoekwoning of een Wegawoning met uitbouw.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.