Overeenkomst IJsselstein en ontwikkelaars

Overeenkomst IJsselstein en ontwikkelaars

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2010

Wethouder Mieke Overkamp van de gemeente IJsselstein en de directieleden van de betrokken ontwikkelaars AM, Florie Projectontwikkeling, Van Wijk Ontwikkeling en RIZ tekenen woensdag 10 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Oranje Nassaukades. Dit betekent een belangrijke stap in de realisatie van dit ambitieuze binnenstedelijk plan in het centrum van IJsselstein.

Het plangebied van Oranje Nassaukades ligt dicht bij het centrum en aan de oevers van de Hollandse IJssel. Het betreft voormalige bedrijfslocaties en het terrein van de gemeentewerf, die zich uitstekend lenen voor de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgeving. In november is gestart met de sloop van de oude bedrijfsgebouwen. In de stedenbouwkundige opzet wordt nadrukkelijk aansluiting gezocht bij de sfeer van de oude binnenstad en bij het industriƫle verleden van de plek.

Naar verwachting zullen over een paar weken de ontwerp-bestemmingsplannen voor het Eiteren en voor de Zomerweg ter inzage gelegd worden en zal er een aanvang gemaakt worden met het bouwrijp maken. Volgens planning kan er dan in de 2e helft van het jaar daadwerkelijk met de woningbouw begonnen worden.

Start verkoop
Markant punt in Oranje Nassaukades wordt de nieuwe jachthaven bij de Zomerweg. Aan de haven komen 62 woningen, waarvan een aantal zal beschikken over een eigen ligplaats. Aan het Eiteren komen 34 woningen.In het derde plandeel, op de voormalige gemeentewerf, zullen naast koopwoningen ook sociale huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van Provides. De verkoopstart van de woningen wordt naar verwachting voorzien medio 2010.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.