Overnachtingen in NL-Design in Oberhausen

Overnachtingen in NL-Design in Oberhausen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-05-2010

Onlangs vond de opening plaats van het Nederlandse project GastGastgeber, het officiële project van RUHR.2010. Gastgastgeber is te gast bij de culturele hoofdstad, maar is tevens ook gastheer met het aanbieden van avontuurlijke overnachtingen in NL-Design.

In het Ruhrgebied heeft GastGastgeber leegstaande ruimtes gevonden die hun oorspronkelijke functie hebben verloren of juist nieuw gebruik tegemoet zien. In de voormalige Wasserturm van het Hauptbahnhof in Oberhausen en in enkele leegstaande appartementen in de buurt van de voormalige bierbrouwerij Dortmunder U in Dortmund ontstaan van mei tot en met oktober bijzondere, tijdelijke verblijfplaatsen waar u als bezoeker van RUHR.2010 kunt logeren.

In de Wasserturm van Bahnhof Oberhausen bevindt zich het eerste gastenverblijf dat op 1 mei opgeleverd is. Dit gastenverblijf is ingericht en samengesteld door de internationaal bekende vormgever Jurgen Bey. De appartementen in Dortmund worden ingericht door Gilian Schrofer en deze worden op 12 juni geopend. Zowel Jurgen Bey als Gilian Schrofer zijn aanwezig tijdens deze opening.

GastGastgeber biedt een verrassende ervaring, een indruk, een beeld dat je als gast na een bezoek weer mee naar huis neemt en dat deze plaats anders maakt dan de andere.

De voormalige Wasserturm in Oberhausen is in feite de entree in het Ruhrgebied vanuit Nederland, de eerste stop van de ICE-trein. Oberhausen biedt met haar moeizame transformatieproces van zware industrie naar ‘nieuwe economie’ veel aanknopingspunten voor thema’s die te maken hebben met architectuur, stedenbouw en landschap. In de voormalige watertoren van het station Oberhausen is GastGastgeber zelf te gast bij KITeV, het kunstenaarscollectief dat deze toren gebruikt. Op de vierde verdieping ontwikkelt Jurgen Bey gastverblijven met in totaal acht bedden. Het verblijf is inclusief ontbijt dat met een voucher opgehaald en genuttigd kan worden bij de warme bakker in de stationshal.

Bey richt zes themakamers in, zoals de ‘puzzlekamer’ en de ‘overheadprojectorkamer’ waar steeds het werk van een ontwerper/kunstenaar wordt getoond. Bey nodigt vervolgens een ontwerper/kunstenaar uit om een week lang in de ruimte te verblijven, er een speciaal werk te maken en dat daar achter te laten.

Bezichtigingen en informatie
De designkamers in Oberhausen zijn ook te bezichtigen. Dat kan op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De entree is gratis, reserveren is niet noodzakelijk.

Kijk voor actuele informatie en meer informatie over de gastenverblijven.
Boekingen en informatie maandag tot en met donderdag: [email protected]

Prijzen vanaf €60,- p.p.p.n.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.