P23 wint de Stiftungspreis 2007

P23 wint de Stiftungspreis 2007

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-11-2007

Architectenbureau Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt bv, Amsterdam heeft met de parkeergarage P23 in Amsterdam Zuidoost (Bijlmermeer) de “Stiftungspreis 2007 – Sensibles Parken in der Stadt” gewonnen.

Jaarlijks bekroont de Stichting “Lebendige Stadt” – ieder jaar in een ander categorie – projecten in steden en gemeenten, die op een speciale manier Best- Practice-character hebben en die ter navolging zijn aan te bevelen.

„Sensibles Parken in der Stadt“ was het onderwerp van dit jaar. Voor de prijs van € 15.000 kwamen 70 inzendingen binnen. Er is gezocht naar projecten die gekenmerkt worden door een innovatieve vormgeving of innovatief concept. Naast financieel voordelige oplossingen richtte de interesse van de jury, onder voorzitterschap van Hermann Henkel tevens raadsman van het architectenbureau HPP in Düsseldorf, zich met name op ecologische aspecten.

Naast de hoofdprijs waarmee Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt, Amsterdam werd bekroond, zijn parkeerconcepten die een eervolle vermeldingen ontvangen gerealiseerd in: Bruchsal, Göhren (Rügen), Graz, Innsbruck, München, Ulm en Wiesbaden.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.