Paleis Noordeinde virtueel te bezoeken

Paleis Noordeinde virtueel te bezoeken

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-05-2016

Paleis NoordeindeVia Google Street View kun je nu een virtueel bezoek brengen aan Paleis Noordeinde. In het werkpaleis van koning Willem -Alexander zijn de ruimtes op de begane grond te bekijken, zoals de Indische Zaal, de vestibules aan de voor- en achterzijde van het paleis en ontvangst- en vergaderkamers.

Vanaf het achterplein van het paleis loopt een weg naar het Koninklijk Huisarchief waarin de archieven, de bibliotheek en historische collecties van het Huis Oranje-Nassau worden beheerd. Het tuinpavilioen leidt naar de Koepel van Fagel en de Koninklijke Stallen. Ook deze gebouwen zijn virtueel te bezichtigen. Google heeft de opnames in september 2015 gemaakt. Eerder werden ook het Koninklijk Paleis op de Dam en de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch in kaart gebracht.

In de Street View collectie van Paleis Noordeinde zijn beelden opgenomen van ruimtes die tijdens de fysieke zomeropenstelling niet toegankelijk zullen zijn. Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement zijn in de zomer beperkt opengesteld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.