Paleis Soestdijk wordt proeftuin voor innovatie

Nieuws

Paleis Soestdijk wordt proeftuin voor innovatie

Door: Petra Starink | 08-06-2017

Met een bod van 1,7 miljoen euro koopt Made By Holland paleis Soestdijk en gaat het verder ontwikkelen. Het consortium maakt een platform voor innoverend en ondernemend Nederland met tentoonstellingen en evenementen voor een breed publiek. Ook komen er woningen en horeca. Het consortium heeft de race om paleis Soestdijk te kopen gewonnen van twee andere bieders: het initiatief Eden Soestdijk en het plan Buitenplaats Soestdijk.

Platform voor innovatie

Het park rond paleis Soestdijk wordt een proeftuin waar innovatie te zien en te beleven is. Het paleis biedt ruimte aan tentoonstellingen. In de vleugels en gebouwen in het park kunnen bedrijven en kennisorganisaties hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Het gaat om waterbeheersing, agricultuur en voeding, design en duurzame energie.

Hotel en horeca

Aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg is ruimte voor ontvangsten en evenementen als muziek, dans, theater en film/fotografie. Op verschillende plekken op het landgoed komt horeca (ook hotelvoorzieningen). Het bosgebied dat nu nog is afgesloten, gaat open voor recreanten. Op het terrein van de voormalige marechausseekazerne komen woningen.

Made by Holland

Het consortium Made By Holland bestaat uit Meyer Bergman Investments B.V., Beheer- en Exploitatiemaatschappij Westergasfabriek B.V., adviesbureau Hylkema Consultants en Leeuwenpoort Ontwikkeling B.V.

Westergasfabriek

Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitgaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren.

Foto: Rijksvastgoedbedrijf

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.