Papier Biënnale Rijswijk verlengd

Nieuws

Papier Biënnale Rijswijk verlengd

Door: Jacqueline Knudsen | 19-11-2012

Afgelopen zaterdag heb ik de Papier Biënnale bezocht in Rijswijk (ZH). Erg mooie expositie, met papierkunst uit binnen- en buitenland. Van Michael Hansmeyer staan in het Museum Rijswijk niet de zuilen van karton, maar de omhulsels, de honderden vierkante platen dun karton waar de zuilen zijn uitgesneden, een soort mallen, gestapeld als rechthoekige blokken in de ruimte. Wanneer je er van boven af inkijkt zie je een wonderlijke wereld, een mengsel van geometrische en natuurlijke vormen.

Ook erg indrukwekkend zijn de monumentale landschapsschilderijen van Johnny Beerens, waarvan er veel het Zeeuwse zeewering tot onderwerp hebben. De landschappen zijn superrealistisch doordat ze laag voor laag opgebouwd zijn met papierpulp, steentjes en schelpengruis. De schilderijen hebben een enorme dieptewerking, verweerde basaltblokken waarop gele korstmossen op groeien en houten palen die zijn uitgebeten door water, wind en zout, lijken uit het doek naar voren te komen.

Bouwen, vouwen, en beeldhouwen met papier en karton. Op de Papier Biënnale 2012 komt het allemaal aan de orde. De eerste expositie in de nieuwbouw van Museum Rijswijk , een ontwerp van architect Olivier Graven van architectenbureau Braaksma & Roos laat zien hoezeer de grote veelzijdigheid van papier en karton kunstenaars inspireert!

Wegens overweldigend succes wordt de Papier Biënnale Rijswijk 2012 verlengd tot en met 13 januari 2013.
In Museum Meermanno is de Papier Biënnale Rijswijk nog te zien tot en met 2 december 2012.

Zie ook het artikel: Papier Biënnale in Rijswijk en Den haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.