Parels van wederopbouwarchitectuur gezocht

Parels van wederopbouwarchitectuur gezocht

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 07-03-2012

In de loop van 2012 wil staatssecretaris Zijlstra 100 nieuwe rijksmonumenten aanwijzen uit de periode 1959-1965. De voorlopige selectielijst van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ligt nu ter advies bij Erfgoedvereniging Heemschut.

Na de top 100 van wederopbouwmonumenten uit de periode 1940–1958, gepresenteerd in 2010, komt er in 2012 een vervolg voor de periode 1959–1965. Het huidige voorstel van de Rijksdienst omvat 141 objecten, die aan een aantal uitgangspunten en criteria moeten voldoen om voor definitieve rijksbescherming in aanmerking te komen. Erfgoedvereniging Heemschut is uitgenodigd om voor half maart inhoudelijk te reageren op de voorlopige selectielijst van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ook zal Heemschut suggesties doen voor een uitgebreidere lijst die recht doet aan het waardevolle architectonische, stedenbouwkundige en landschapshistorische erfgoed uit deze periode.

Kent u een object of complex uit de wederopbouwperiode waarvan u vindt dat dit zeker voor rijksbescherming in aanmerking dient te komen? E-mail uw suggestie dan naar [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.