Parkpaviljoen van BYTR

Parkpaviljoen van BYTR

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-07-2008

Architectenbureau BYTR uit Rotterdam leverde pas het paviljoen Drakensteijn in het Beatrixpark in Schiedam op. Als baken tussen de speeltuin en de kinderboerderij opent het paviljoen haar deuren.

Twee grote geveldelen ontvouwen zich en maken een uitnodigend gebaar naar de omgeving. ’s Avonds sluiten de gevels zich en blijft er een oplichtend paviljoen achter in het park.

Gelaagdheid
Met respect voor elkaars kracht zijn elkaars tegenpolen, water en elektriciteit, in dit ontwerp samengebracht. Een bestaand elektriciteitshuisje is opgenomen in het ontwerp, om verdere verrommeling van het park tegen te gaan. Door een lamellengevel te plaatsen voor een gesloten en kleurrijk volume, ontstaat er een gelaagdheid die transparantie en beslotenheid biedt waar nodig.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.