Particulier zoekt architect

Particulier zoekt architect

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-09-2012

Zelfbouw is de laatste jaren sterk in opkomst. Er komen steeds meer bouwkavels en  bouwlocaties beschikbaar waarop particulieren hun eigen woning kunnen realiseren. Om particulieren te ondersteunen bij het zoeken van een architect is de website Particulier zoekt Architect gelanceerd.

Voor veel (groepen) particulieren blijft het moeilijk een architect te selecteren. Het is  bijvoorbeeld niet altijd duidelijk hoe architecten te werk gaan, wat zij precies te bieden hebben en wat daarvan nou eigenlijk de meerwaarde is. Niet zelden wordt dan maar de architect overgeslagen en meteen contact gezocht met een (catalogus)bouwer. De meeste architecten zijn uiteraard prima in staat de vragen van particulieren te beantwoorden. Maar zover komt het lang niet altijd, want architecten hebben weinig ingangen om in contact te komen met particuliere opdrachtgevers.

De website is (gratis) beschikbaar voor alle (niet aan bouwbedrijven gelieerde) architecten die vermeld staan in het register van de stichting bureau Architectenregister. Ook particulieren die op zoek zijn naar een architect kunnen gratis van de mogelijkheden op de website gebruik maken. Het initiatief voor Particulier Zoekt Architect is afkomstig van adviesbureau De Regie uit Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.