Pasticcio – Continuïteit in de Europese architectuur

Pasticcio – Continuïteit in de Europese architectuur

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 22-04-2014

De tentoonstelling ‘Pasticcio – Continuïteit in de Europese architectuur’ is een kritiek op het verlies van kwaliteit en intimiteit als gevolg van de mondialisering. Aan de hand van het werk van zeven hedendaagse Europese architecten, die buiten de mainstream werken, toont de expositie hoe krachtig en divers hedendaagse architectuur op dit probleem kan reageren, door zich te baseren op continuïteit en een gemeenschappelijke cultuur. De tentoonstelling was eerder te zien op de Biennale in Venetië te zien en nu – uitgebreider – in deSingel in Antwerpen.

De zeven geselecteerde architecten zijn Hermann Czech (AT), Knapkiewicz & Fickert (CH), Märkli Architekt (CH), Hild und K Architekten (D), Caruso St John (UK), biq (NL) en Bovenbouw (B). De projecten in de tentoonstelling zijn gekozen vanuit een complementariteit en zijn meer aan elkaar verwant qua geest dan qua vorm of opzet.

Een extra luik in de tentoonstelling bevat de melancholische foto’s van de kunstenaar-architect Mark Pimlott (UK, CAN) die onbekende traditielijnen in de 20ste eeuwse architectuur in België onderzoekt.

De titel van de tentoonstelling refereert aan de stenen toren in het Sir John Soane Museum, het Londens kunstkabinet van de gelijknamige architect, wiens omvangrijke verzameling klassieke artefacten in zijn voormalige privéwoning tentoongesteld is. Centraal op een van de binnenplaatsen achter het huis staat de ‘Pasticcio’, een stenen toren die niet zo lang geleden heropgebouwd werd. Het is een opeenstapeling van klassieke architectuurfragmenten waar bovenop een pinakel prijkt, ontworpen door Soane zelf. Hij wordt in deze tentoonstelling gepresenteerd als de achtste architect.

Openingstijden: van woensdag tot zondag van 14u tot 18u

Duur tentoonstelling: tot 07.06.2014

Locatie: deSingel Internationale Kunstcampus Antwerpen

Foto’s: Karin Borghout

Programmaboekje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.