Paviljoen in vorm van olievat

Nieuws

Paviljoen in vorm van olievat

Door: Petra Starink | 07-08-2017

The Flight Experience is het hoogtepunt van het paviljoen This is Holland, dat  naast het Eye Filmmuseum en de A’DAM toren in Amsterdam staat. Het 24 meter hoge gebouw met 3 verdiepingen is ontworpen door Mopet Architecten. De vorm van het gebouw heeft de contouren van een olievat en verwijst naar de locatie, het voormalige Shell terrein.

Membraamgevel

De nieuwe attractie biedt de bezoekers een unieke vliegervaring langs de must sees van Nederland. Het ontwerp van Mopet Architecten is gerealiseerd in een membraamgevel op een zig zag gevel. De gevel bestaat uit een aluminium kader. Het PVC gevelmembraan zit tussen deze aluminium profielen gespannen. J.P. van Eesteren realiseerde het paviljoen binnen 12 maanden.

De vorm van het gebouw, dat de contouren heeft van een olievat verwijst naar de locatie: het voormalige Shell-terrein. In de naastliggende en door J.P. van Eesteren gerenoveerde A’DAM Toren was voorheen het Shell-hoofdkantoor gevestigd. Als onderdeel van de renovatie van de A’DAM Toren werd vorig jaar ook een parkeergarage gerealiseerd. This is Holland bevindt zich bovenop de garage.

De vier hoofdkolommen uit de parkeergarage zijn op de begane grond als prefab kolommen doorgezet naar de tweede verdieping. Deze verdiepingsvloer fungeert als tafelconstructie voor de bovenliggende verdiepingen. De eerste verdiepingsvloer is vervolgens met ankers hangend aangebracht.

This is Holland opent het najaar van 2017 haar deuren en is de eerste in een reeks van deze attracties die zullen verrijzen in Europese wereldsteden.

Beeld: J.P van Eesteren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.