Paviljoen van gebruikte rolluiken

Paviljoen van gebruikte rolluiken

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-09-2014

In de binnenstad van Heerlen zijn tijdens het festival Cultura Nova bijzondere objecten te zien. Architecten en  designers hebben zich laten inspireren door het hergebruik van (sloop)materiaal. Het ontwerpersduo Vullings de Moor ontwierp de winnende inzending ‘Ont-luik’: een paviljoen van gebruikte rolluiken.

Dennis Vullings en Lotte de Moor van bureau Vullings de Moor lieten zich inspireren door een beeldbepalend element voor de straten van Heerlen, namelijk rolluiken. De installatie Ont-luik is opgebouwd uit hergebruikte houten balken en bekleed met restanten plaatmateriaal en oude rolluiken. Door de lichtinval die steeds anders is, is het paviljoen een plek om je gedachten te laten gaan. Naast bezinningsruimte biedt het paviljoen in geopende toestand ook ruimte voor een podium.

Het paviljoen Ont-luik is een van de winnende installaties van het subprogramma Cityliv dat tijdens Cultura Nova wordt gepresenteerd. De objecten zijn tot en met 7 september gratis te bezoeken in de binnenstad van Heerlen.

Lees ook: Hergebruikte materialen tijdens CityLiv

Beeld: Vullings de Moor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.