Paviljoen verzonken in grond

Paviljoen verzonken in grond

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-06-2012

In het Hyde Park in Londen is het Serpentine Pavilion geopend. Het paviljoen dat onder de grond is verzonken is  ontworpen door de Zwitserse architecten Herzog en de Meuron samen met de Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Het is een drijvend platform geworden met het dak 1,4 meter boven de grond. Het interieur van het paviljoen is bekleed met kurk, een duurzaam bouwmateriaal gekozen vanwege de unieke kwaliteiten. Vanuit een archeologische benadering hebben de architecten een ontwerp gemaakt dat de bezoekers zal inspireren om te kijken naar de oppervlakte  en de structuren van het park.

Architecten van internationale faam

Het is de twaalfde keer dat de Serpentine Gallery een buitenlandse architect samen met een kunstenaar uitnodigt om naast de galerie een tijdelijk paviljoen te bouwen. Daarvoor worden architecten gevraagd van internationale faam. In 2011 heeft de Nederlandse tuinontwerper Piet Oudolf  de binnentuin ontworpen.

Al eerder werkten Herzog en de Meuron en Ai Weiwei samen. Dit was in 2008 waar zij verantwoordelijk waren voor de beroemde Beijing National Stadium dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen. De Serpentine Gallery Pavilioen zal opereren als een openbare ruimte en als locatie voor openbare lezingen en evenementen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.