Performance behang afkrabben

Performance behang afkrabben

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-04-2014

De Nederlandse kunstenaars Lernert & Sander presenteren tijdens de Salone del Mobile in Milaan een installatie en performance met honderd lagen origineel Rath & Doodeheefver-behang.  Dit doen zij in opdracht van Het Nieuwe Instituut. Laag voor laag krabben de kunstenaars het behang van een muur ter grootte van 4 bij 2,4 meter.

In de jaren 20 werkte het bedrijf Rath & Doodeheefver samen met onder anderen architect H.P Berlage en tot de jaren 80 hadden de producten van de behangfabriek een prominente plek in het Nederlandse interieur. De installatie Archive Rath & Doodeheefver by Lernert & Sander, die van 8 april tot en met 13 april 2014 in Milaan wordt getoond, ontstond in samenwerking met AkzoNobel, de huidige eigenaar van het Rath & Doodeheefver archief.

Door in Milaan een ontwerparchief centraal te stellen, wil Het Nieuwe Instituut het vraagstuk van het behoud van archieven onder de aandacht brengen. Diverse ontwerparchieven dreigen verloren te gaan, daarmee verdwijnt ook een onmisbare bron van inspiratie en kennis voor hedendaagse ontwerpers? Of is het ontbreken van een collectief geheugen juist het vitale kenmerk van het ontwerpdomein?

De installatie is tot en met zondag 13 april dagelijks geopend voor publiek.
Locatie is: Lambretto Art Project in de wijk Ventura Lambrate, Via Cletto Arrighi 19, Milaan

Lernert Engelberts (1977) en Sander Plug (1969) zijn twee in Amsterdam gevestigde kunstenaars. Zij maken conceptuele films en installaties, onder meer gekenmerkt door hun gevoel voor humor.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.