Permanente gebouwen voor Floriade 2012

Permanente gebouwen voor Floriade 2012

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-07-2009

De provincie Limburg en regio Venlo gaan investeren in permanente gebouwen op het toekomstige Venlo GreenParkterrein in Venlo voor de Floriade 2012. Tijdelijke bebouwingen zijn daarmee van de baan. Om geen tijd te verliezen neemt de gemeente Venlo de publieke ontwikkeling van het gebouw Villa Flora per direct ter hand. De provincie zet daarnaast ook in op de realisatie van een hoogwaardig hotel naast het Innovacomplex.

Innovacomplex
In eerste instantie steekt de provincie in op een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam Innovacomplex, afgestemd op een kantooroppervlakte van 5.000 tot 6.000 m2, met een overdekt entreegebouw/atrium en een hotel. Ook wordt er een kleiner alternatief uitgewerkt van 2.500 – 3.000 m2. De kosten van deze projecten liggen tussen de 15 en 20 miljoen euro. Beide varianten werden gepresenteerd door architect Jo Coenen.

Begin 2010 zijn alle aanbiedingen op basis van een aanbestedingsprocedure binnen en kan een verantwoorde investeringsbeslissing worden genomen. Op dit moment wordt de kantorenmarkt benaderd om potentiële huurders te interesseren in de gebouwen. Op relatief korte termijn moet duidelijkheid ontstaan over de concrete huurbereidheid en -commitment dat partijen kunnen en willen geven.

Villa Flora
Het gebouw de Villa Flora wordt in fases ontwikkeld. Het gebouw is permanent van opzet en biedt in 2012 onderdak aan de binnenexpositie van de Floriade. Er wordt vooralsnog gestart met de ontwikkeling van de eerste fase, bestaande uit 4.000 m2 kantoor en 6.000 m2 expositieruimte.

Vanuit kostenoogpunt en vanwege tijdig realiseren is gekozen voor ‘proven technology’ en een uitvoering die kan worden getypeerd als meer dan duurzaam, dat wil zeggen sterk energiebesparend, maar nog niet in een volledig cradle 2 cradle uitvoering (= volledig CO2 neutraal).

Directeur Paul Beck van de Floriade gaf desgevraagd aan bijzonder verheugd te zijn met dit besluit. “We streven naar de beste Floriade ooit. Daar passen deze gebouwen perfect bij”, aldus Beck.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.