Piet Hein Eek ontwerpt voor IKEA

Actualiteiten, Design, Nieuws

Piet Hein Eek ontwerpt voor IKEA

Door: Petra Starink | 30-09-2015

Ontwerper Piet Hein Eek gaat producten ontwerpen voor IKEA. De producten komen wereldwijd op de markt. Het gaat om meubels, lampen, vazen, bestek en andere gebruiksvoorwerpen. Een geweldige kans, zegt Eek. ,,Ik kan mijn manier van denken nu op het grootste platform ter wereld demonstreren.”

Massaproducten

De 48-jarige Eek werd 25 jaar geleden bekend met kasten van sloophout, waarmee hij afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven. Van eenvoudige materialen en sobere vormgeving maakte hij zijn handelsmerk. In een voormalige Philips-fabriek op Strijp-R in Eindhoven heeft hij een werkplaats, showroom, winkel en restaurant waar inmiddels bij elkaar zo’n 95 medewerkers werken. Voor IKEA wil Eek massaproducten maken die niet voelen als massaproducten.

Het contracteren van Eek past in het nieuwe beleid van IKEA om design voor een groter publiek bereikbaar te maken. De afgelopen jaren presenteerde het bedrijf al om de 2 jaar een zogeheten PS Collectie, waarvoor het bedrijf ook ontwerpers van naam inschakelde zoals ontwerper Hella Jongerius.

Te koop vanaf 2107

Voor Piet Hein is het niet de eerste samenwerking met een groot warenhuis. Eerde ontwierp hij al voor Wehkamp een negendelige interieurcollectie bestaande uit kasten, tafels en stoelen.
De eerste producten van Piet Hein Eek zullen in 2017 bij IKEA te koop zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.