Pilots voor herontwikkeling bedrijventerreinen

Pilots voor herontwikkeling bedrijventerreinen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-03-2009

Minister van der Hoeven (EZ) en minister Cramer van VROM hebben vijf pilotprojecten aangewezen voor de herontwikkeling van bedrijventerreinen. De projecten dienen als voorbeeld om te laten zien hoe de herstructurering van bedrijventerreinen werkt.

Daarnaast hebben de ministers afspraken gemaakt met het Inter Provinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) om een uitvoeringsstrategie herstructurering bedrijventerreinen uit te werken. De vijf geselecteerde pilots zijn Parkstad Limburg, West Achterhoek, Noordvleugel, Industrieschap Plaspoelpolder en Land van Heusden en Altena.

Vliegende start
De pilots maken een vliegende start met de nieuwe aanpak mogelijk en bieden voorbeelden waaraan provincies en gemeenten zich kunnen spiegelen. In totaal heeft het kabinet maximaal 1 miljoen euro ter beschikking voor de ondersteuning van vijf pilots herstructurering bedrijventerreinen, met een maximumbijdrage van 200.000 euro per pilot.

Met dat geld kunnen gemeenten en provincies oefenen met regionale samenwerking bij de aanleg van nieuwe en het opknappen van oude terreinen. Ook gaan ze experimenteren met grondprijzen, regionale fondsen, gezamenlijke ontwikkelbedrijven en samenwerking met marktpartijen.

Herstructureringsopgave
De pilot moet nadrukkelijk bijdragen aan de herstructureringsopgave van 6500 hectare, waarvoor het kabinet 400 miljoen euro beschikbaar stelt. De aanpak van bedrijventerreinen maakt deel uit van de gezamenlijke inzet van Rijk, provincies en gemeenten voor een economisch sterk en mooi Nederland.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.