Pilotwoning Het Dorp ‘Slim gebouwd’

Nieuws

Pilotwoning Het Dorp ‘Slim gebouwd’

Door: Margriet Brus | 09-09-2013

De pilotwoning van Archipelontwerpers in Het Dorp in Arnhem is één van de twee projecten die is genomineerd voor een Slimbouwen-prijs. In de categorie Project is behalve de woning in Het Dorp ook Het Spaarhuis van Slokker Innovate BV genomineerd.

Slim product en concept

In de categorie meest Slimme Product werden de MBS-afzinkkelder van MBS en de WARP-Systems Renovloer genomineerd. De genomineerden in de categorie Concept zijn Flex-Home en PASsendwonen. Op donderdag 19 september geven alle genomineerden een korte presentatie. Daarna worden de drie winnaars bekend gemaakt.

Over Slimbouwen

Slimbouwen is een stichting die zich richt op industrialisatie van het bouwproces, flexibiliteit/levensduurbestendig bouwen en reductie van milieubelasting. Dat doet de stichting onder andere door Slimbouwen-prijzen toe te kennen. De projecten die meedingen voor deze prijzen moeten voldoen aan de kernwaarden flexibiliteit, reductie van footprint, efficiency en duurzaamheid.

Prijs

Op donderdag 19 september is de prijs voor het slimste project uitgereikt aan de pilotwoning van Het Dorp in Arnhem.
Juryrapport:  Het Dorp scoort volledig op FRED (Flexibiliteit, Reductie van CO2, Efficiency en Duurzaamheid). Het is een bijzondere opgave voor een bijzondere en complexe doelgroep. Deze opgave is flexibel en doordacht met toepassing van domotica en slimme materialen opgelost. En dat binnen een zeer kort tijdsbestek (van ontwikkeling tot oplevering slechts één jaar) en biedt dan ook nog energetisch een hoogwaardige oplossing.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.