Pioniers gezocht houten woongebouw SAWA Rotterdam

Nieuws

Pioniers gezocht houten woongebouw SAWA Rotterdam

Door: Petra Starink | 06-07-2020

In het Lloydkwartier in Rotterdam komt het eerste volledig houten woongebouw van 50 meter te staan. SAWA wordt volledig in CLT (cross laminated timber) gebouwd. Het ontwerp is van Mei architects and planners. Voor de eerste woningen zijn de ontwikkelaars op zoek naar mensen die in dit gebouw willen wonen en die het niet vervelend vinden dat het project nog volop in ontwikkeling is.

Wonen in SAWA

Er komen ongeveer 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA krijgt royale groene terrassen, goed voor de versterking van de biodiversiteit, juist ook in Rotterdam. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Alle woningen in SAWA hebben genereuze buitenruimtes, uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven en zijn vrij in te delen.

Inschrijven voor een woning

Kijk hier voor meer informatie over de woningen. Inschrijven voor een reservering kan vanaf 13 juli t/m 19 juli.

Lees ook:

Waarom in hout bouwen?

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, over het waarom van bouwen in hout en over de manier waarop in SAWA de deeleconomie een plek gaat krijgen. ‘Dit proces van meedenken en toetsen van onze plannen past bij de fase waarin we zitten met het project. En het past bij onze klantgerichte aanpak,’ aldus Mark Compeer, ontwikkelaar van Nice Developers. ‘Het is geweldig om te merken dat er veel interesse is. De vraag: ’wanneer gaan de woningen nu in verkoop?’, is zeker de meest gestelde vraag in alle online avonden die we hebben gehad. We willen graag tegemoetkomen aan de vraag, terwijl we ook nog bezig zijn met de planvorming. We zoeken mensen die daar niet nerveus van raken.’

Samenwerkende partijen

Nice Developers ontwikkelt SAWA samen met ERA Contour. Mei architects and planners heeft het ontwerp gemaakt. Makelaar is van Kettner Makelaardij uit Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.