Pitch jouw Pier

Pitch jouw Pier

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 27-02-2013

ADHD (Actueel Den Haag Debat) spreekt op 5 maart met ondernemers, stedenbouwers, bewoners en andere betrokkenen over de toekomst van Scheveningen Bad. De directe aanleiding is het faillissement van de Pier en de toekomstige veiling ervan die de gemoederen aardig bezig houdt. Slopen of opknappen, nieuwe ontwerpen of nostalgisch terugblikken, overlaten aan marktpartijen of meer gemeentelijke regie; de meningen buitelen over elkaar heen.

 

In de discussie over Bad duikt steevast een aantal met elkaar samenhangende thema’s op: regie, identiteit en openbare ruimte. Die laatste is al jarenlang een zorgenkind en wordt vaak armoedig, stenig en commercieel genoemd. Volgens sommigen is het gebrek aan gemeentelijke regie de voornaamste reden van de teloorgang van Scheveningen Bad. Anderen wijten het aan het ontbreken van een onderscheidende identiteit. De vraag is dan ook hoe Bad zich de komende tijd gaat ontwikkelen en wie daarin een rol kunnen en willen spelen. Of en hoe de Pier hier onderdeel van wordt is de vraag.

Moderator Ruben Maes gaat die avond in gesprek met het aanwezige publiek, de pitchers, ondernemers en een aantal gasten, waaronder: Erik-Hans Klijn (hoogleraar bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam), Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij), Marcel Musch (stedenbouwkundige) en Kai van Hasselt (trendanalist, Shinsekai). De laatste twee namen deel aan het Atelier Naar Scheveningen dat Stroom Den Haag afgelopen jaar organiseerde.

Voor iedereen met een goed idee: ‘Pitch jouw Pier’ tijdens het debat in 1 minuut met 1 overtuigend beeld. Aanmelden voor ‘Pitch jouw Pier’: fwestrenen@stroom.nl Locatie: Chizone Eventcenter in de voormalige Lourdeskerk, Berkenboschblokstraat 9a, Scheveningen.
De entree is gratis.
Reserveren is noodzakelijk: Reserveringsformulier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.