Plan AMC Health Park wint prijsvraag AMC

Nieuws

Plan AMC Health Park wint prijsvraag AMC

Door: Petra Starink | 16-10-2017

De Open Oproep Herontwikkeling Entree en voorterrein Academisch Medisch Centrum Amsterdam, is gewonnen door het team van Maarten van Tuijl, Tom Bergevoet en Maartje Nuij met het plan AMC Health Park. Het winnende ontwerp is ingetogen, komt sympathiek over en sluit goed aan met de omgeving, aldus de jury. 

Nieuwe entreepaviljoen

Met het plan AMC Health Park wordt het gebied één park met water als het midden. Het contrast van het nieuwe entreepaviljoen met de monoliet en de verbinding met de omgeving spreken aan en beantwoorden veel wensen van het AMC op een sympathieke en vriendelijke manier. De verbinding met de omgeving en met Amstel III bij de toekomstige ontwikkelingen zijn uitstekend. Dat de ruimte doorloopt tot het stationsplein is een grote kwaliteit. De vervolgopdracht zal bestaan uit het uitwerken van het schetsontwerp tot een voorlopig ontwerp voor de onderdelen landschap, parkeren en verbinding OV-knoop Holendrecht en een definitief ontwerp voor het gebouw. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe entree beginnen voorjaar 2018. Met de realisatie van het project is een investering van 10 miljoen gemoeid.

Andere inzendingen

Het plan AMC Gardens van het team van Mathieu Derckx eindigde op de tweede plaats. De jury noemt het een indrukwekkend plan dat met een onmiskenbaar krachtig gebaar een sterke identiteit aan de monoliet toevoegt. Het plan Zuiderpark, de nieuwe entree voor het AMC van het team Dingeman Deijs eindigde op de derde plaats. De Serre van het team van Eric Huijten en Met open armen van het team van Jos van Eldonk eindigden op een gedeelde vierde plaats.

Oproep

De Open Oproep Herontwikkeling Entree en voorterrein Academisch Medisch Centrum Amsterdam werd in maart 2017 uitgeschreven volgens Kompas bij Prijsvragen en vond plaats in twee ronden.
60 ontwerpteams dienden een visie in voor de eerste ronde. In mei selecteerde de jury vijf visies voor uitwerking tot een ontwerp met begroting in de tweede ronde.

Alle inzendingen en het juryrapport zijn te zien op de site van Architectuur Lokaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.