Plan kiosk monumentaal park afgeblazen

Plan kiosk monumentaal park afgeblazen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-01-2008

De gemeente Apeldoorn heeft het omstreden plan voor een kiosk in het monumentale Oranjepark in Apeldoorn afgeblazen. Het uit 1999 daterende project, waaraan architect Aad Witteveen jarenlang werkte, werd geplaagd door de vele procedures en bezwaren en bleek uiteindelijk te duur.

Uitdaging
Witteveen ontwierp een demontabele kiosk voor het park dat onderdeel is van het rijksbeschermd stadsgezicht De Parken, zodat het object alleen van voor- tot najaar in gebruik zou zijn. Voor de architect voor ‘zowel in de vorm als in de techniek een hele uitdaging’.

Afkoppelbare waterleiding, riolering en energievoorziening. Witteveen gebruikte de opgedane kennis al om woonarken te ontwerpen, die met de stijgende waterspiegel best toekomst kunnen hebben.

Verplaatsbaar
Halverwege dit jaar hoopt de Apeldoornse architect met een partij uit het westen van het land op de markt te komen met een verplaatsbare kiosk, die kan worden gebruikt bij evenementen of bij seizoensbestemmingen in natuurgebieden als het Beekbergerwoud of het Weteringsebroek.

Over het ontwerp wil hij niets kwijt. Wel wordt de kiosk anders dan die voor het Oranjepark en maakt hij gebruik van hydrauliek uit kermisattracties. “In die sector is zoveel ervaring met uitschuifbare elementen. Een kiosk moet je zonder zwaailichten op een vrachtwagen kunnen vervoeren en ter plekke snel kunnen opbouwen.”‘

Bron: De Stentor Apeldoorn
Foto: Oranjepark Apeldoorn

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.