Plan Leidsche Rijn Centrum Noord vastgesteld

Plan Leidsche Rijn Centrum Noord vastgesteld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-04-2009

Het college van Utrecht heeft het stedenbouwkundig plan Leidsche Rijn Centrum Noord vastgesteld. In het gebied komen niet alleen woningen en kantoren, maar ook centrumfuncties als horeca, winkels en een hotel- en congresruimte. De gemeente hoopt in 2011 met de eerste bouwactiviteiten te starten.

Leidsche Rijn Centrum Noord is een van de vier deelgebieden van het toekomstig Leidsche Rijn Centrum. Dit deel van het centrum ligt ten noorden van het spoor. Het stedenbouwkundig plan is een uitwerking van het Masterplan Leidsche Rijn Centrum.

Dat betekent dat bij de uitwerking van het stedenbouwkundig plan veel aandacht is geweest voor de aansluiting op de andere delen van Leidsche Rijn Centrum. Belangrijk ook bij de uitwerking van het Masterplan Leidsche Rijn Centrum naar dit stedenbouwkundig plan is de ambitie om een levendig, stedelijk gebied te realiseren.

Hoogbouw
Een karakteristiek onderdeel van de ontwikkeling is de hoogbouw, centraal gelegen in het gebied. Op deze plaats kan straks de Belle van Zuylen (262 meter) verrijzen. Voordat de bouwvergunning voor de Belle van Zuylen aangevraagd kan moet er eerst een nieuw bestemmingsplan zijn. Ook worden de milieueffecten nog onderzocht.

Architectuur.nl plaatste al eerder:

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.