Plannen voor nieuw motel in Domburg

Plannen voor nieuw motel in Domburg

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-10-2007

Motel ’t Groentje in Domburg wil een nieuw complex bouwen. Het is de bedoeling dat het huidige complex wordt vervangen door 28 nieuwe appartementen, vijf winkels en een ondergrondse parkeergarage met 51 parkeerplaatsen en 28 bergingen.

Het ontwerp is gemaakt door Harmonische Architectuur BV. ’t Groentje wordt een complex met verschillende bouwhoogtes en het krijgt een klassieke uitstraling. Er komt een autovrij binnenhof en zelfs een toren. Materialen als hout en natuursteen worden gecombineerd in de bouw van het motel.

Veeleisende toeristen
Volgens de directeur van ’t Groentje, C. Meijers, is de vernieuwing nodig omdat toeristen steeds veeleisender worden. “In 2005 hebben we de boel voor de laatste keer opgeknapt. Op een gegeven moment ben je uitgerenoveerd. Toeristen eisen nu gewoon meer. De kamers moeten groter en kinderen willen niet meer in een stapelbed slapen.”

Nu bestaat het complex uit een motel met appartementen en studio’s, een snackbar, een restaurant, winkels, een parkeerplaats en twee vakantiewoningen. De voorbereidingen voor het nieuwe complex begonnen jaren geleden. Onderdeel hiervan was het archeologisch onderzoek op het terrein rondom ’t Groentje waarbij in april dit jaar resten uit 1000 na Christus werden gevonden.

Klassiek ontwerp
Architect H. Thomas van Harmonische Architectuur BV begon anderhalf jaar geleden met het project en was ‘meteen enthousiast’. “Domburg is een zeer interessante omgeving om te bouwen. Het huidige complex past niet meer in deze omgeving.

Met dit klassieke ontwerp zal het motel het gezicht van Domburg gaan bepalen en verwantschap hebben met de 19e-eeuwse architectuur van de plaats.” De architect hoopt dat, indien het plan wordt goedgekeurd, het complex in 2010 klaar is.

Bron: PZC / Forra de Jongi>

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.