Plannen voor nieuwe V&D Oss

Plannen voor nieuwe V&D Oss

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-08-2008

Het stedenbouwkundig en architectenbureau van Jo Crepain uit Antwerpen is door de gemeente Oss ingeschakeld om een plan te ontwerpen voor de locatie van de V&D in het centrum. In dat plan moet ook een verplaatsing van de bibliotheek worden meegenomen vanaf de Raadhuislaan naar het sportveld achter het Titus Brandsma Lyceum (TBL). Met Het Hooghuis zijn daar reeds verkennende gesprekken over gevoerd. De schooldirectie heeft er wel oren naar.

Herontwikkeling is ingewikkeld
Plannen om met de V&D iets te doen, die al eens de titel ‘lelijkste gebouw van Oss’ kreeg, bestaan al veel langer. Sinds april dit jaar worden door de gemeente serieuze gesprekken gevoerd met V&D-directie en de eigenaar van het pand: de belegginsmaatschappij Van Deursen Group uit Rosmalen. Omdat het tamelijk ingewikkeld wordt om de V&D-locatie te herontwikkelen, is door de gemeente het bureau van Jo Crepain ingeschakeld. Stedenbouwkundig architect Theo Matthijssen van Crepain meldt dat de opdracht nog niet door het Osse college is bekrachtigd. Op 4 september staat er een officiële aftrap van het project gepland.

Aan Crepain is gevraagd om op de V&D-locatie een ondergrondse parkeergarage te realiseren, een uitbreiding van het huidige winkelvloeroppervlak van de V&D met zo’n drie- tot vijfduizend vierkante meter zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe zaken, en boven die winkels appartementen. In dat plan moet ook verplaatsing van de bibliotheek naar het TBL-sportveld worden meegenomen, zodat op die locatie een verbinding ontstaat tussen NS-station en Bergossterrein met het winkelcentrum.

Jas is te klein
Een verplaatsing van de bibliotheek is volgens Directeur Mari Nelissen nodig, omdat die op de huidige locatie uit zijn jasje is gegroeid. Hij wijst op de vele stapels dozen in het kantoor aan de Raadhuislaan. Het oudste deel van de bibliotheek dateert uit 1968. Daarna zijn er aanbouwen gepleegd in 1984 en 1997. “De functie van de bibibliotheek beperkt zich al lang niet meer tot alleen het uitlenen van boeken. Is net als die van de krant veel multimedialer.”

Bron: Brabantsdagblad.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.