Portret Ramses Shaffy in LED lichtjes

Portret Ramses Shaffy in LED lichtjes

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-02-2013

In het nieuwe Amsterdamse metrostation Vijzelgracht komt een portret van de zanger Ramses Shaffy, gemaakt uit de lijnen van een metronet, te hangen. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenares Marjan Laaper.

Laaper won een verkiezing van het Ramses Shaffy Art Project. Ze kreeg meer stemmen dan twee andere kandidaten. De jury, die de drie kanshebbers had geselecteerd, zei over het werk van Laaper: ‘Haar ontwerp bestaat uit gekleurde lijnen, gemaakt van LED-lichtjes, die langzaam oplichten, elkaar kruisen en verbindingen vormen. Samen vormen de gekleurde lijnen een portret van Shaffy. De kunstenaar legt op een prachtige manier een relatie tussen de fascinerende levensloop van Ramses Shaffy en de levenspaden die wij zelf bewandelen.’

De initiatiefnemers van het kunstproject wilden aanvankelijk dat het metrostation aan de Noord-Zuidlijn naar Ramses Shaffy zou worden vernoemd. Shaffy woonde namelijk om de hoek van de Vijzelgracht. De gemeente weigerde dat echter. Amsterdam wilde wel meewerken aan een kunstwerk. Shaffy overleed eind 2009 op 76-jarige leeftijd.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.