Playboy Architecture: lezing Beatriz Colomina

Lezingen, Nieuws

Playboy Architecture: lezing Beatriz Colomina

Door: Jacqueline Knudsen | 26-06-2013

De vooraanstaande architectuurhistoricus en -theoreticus Beatriz Colomina van Princeton University geeft op woensdag 3 juli in Het Nieuwe Instituut een lezing over de achtergronden van ‘Playboy Architecture, 1953-1979’. 

Al vanaf het begin van het blad waren seks, architectuur en vormgeving nauw met elkaar verweven in Playboy. De tentoonstelling laat zien hoe architectuur en vormgeving door het tijdschrift zijn benut voor het ontwikkelen van een nieuwe identiteit voor de Amerikaanse man. Seksuele en de architecturale fantasieën waren niet van elkaar te scheiden. Playboy zou zelfs van essentieel belang zijn voor de wijze waarop (interieur)architectuur zich in de jaren 60 en 70 heeft ontwikkeld.

Beatriz Colomina (Princeton University) is de curator van Playboy Architecture, 1953-1979, die eerder te zien was in Bureau Europa in Maastricht. Delen van de expositie zijn nu te zien als een van de thema’s binnen het zomerprogramma de Ruïne in het Nieuwe Instituut. Deelnemers aan de lezing kunnen vooraf met hun entreebewijs de expositie bezoeken. Na afloop van de lezing zal Dirk van den Heuvel van de TU Delft met haar in gesprek gaan.

Deze animatie, gebaseerd op een artikel in Playboy en vertoond in de tentoonstelling Playboy Architecture, is gemaakt door Olivier Otten. © NAiM/Bureau Europa

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam
Datum: woensdag 3 juli 2013
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7.50 (studenten € 3.00)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.