Podium van 600 pallets

Podium van 600 pallets

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 10-06-2015

Podium van 600 palletsVier studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde, ontwerpen én bouwen een bijzonder podium voor Extrema Outdoor. Het podium wordt gebouwd met zeshonderd pallets, maar zonder staalconstructies.

Architectonische benadering

Het ontwerp dient als podium voor het La Fête 040 presents Ensuite gedeelte. Het is een duurzame, goedkope en innovatieve manier van een podium bouwen. XO gaf de studenten de opdracht om alléén met pallets te werken. Onder de begeleiding van drie docenten werd een prachtig decor ontworpen: een halve cirkel die doet denken aan een arena. ‘We willen van het podium meer een ruimte maken, dit gezien vanuit een architectonische benadering, aldus student Habib Kaya’.

Zeshonderd pallets

Een hele cirkel bleek vanwege veiligheidsoverwegingen helaas niet mogelijk, dus is gekozen voor een halve cirkel. Met een diameter van twintig meter, een hoogte van ruim vijf meter en meer dan zeshonderd te gebruiken pallets belooft het podium een unieke eyecatcher te worden. Het bouwwerk is  mede vanwege de halve cirkelvorm een stabiel geheel. Het was voor de studenten even zoeken hoe dit het best uitgevoerd kan worden. ‘Het punt waar de pallets bij elkaar komen is het belangrijkst. Dat moet gewoon passen, de constructie moet kloppen. Dat was wel even zoeken’, vertelt student Joren van Jaarsveld (24).

De studenten hebben op de parkeerplaats van de TU/e verschillende dingen geprobeerd. Ook zijn ze al de hoogte in gegaan. De constructie blijkt te werken. Docent Faas Moonen (57) kan er van genieten. ‘Het leuke aan dit project is, dat studenten normaal alleen het ontwerp maken en het model. Nu is het veel intenser. Zes dagen vóór het festival beginnen de studenten met de bouw van het podium. Het moet er gewoon staan, tijdens het festival. Het moet af zijn én mag niet omvallen.’

Het bouwwerk van de TU/e-studenten is zaterdag 11 juli te bewonderen tijdens Extrema Outdoor op het recreatiestrand Aquabest.

Foto: Twitpic Extrema outdoor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.