Polo Architects genomineerd voor Schoonste Gebouw

Nieuws

Polo Architects genomineerd voor Schoonste Gebouw

Door: Petra Starink | 21-08-2017

Om hun onroerend erfgoed onder de aandacht te brengen organiseert de stad Antwerpen tweejaarlijks de zoektocht naar ‘Het Schoonste Gebouw’. De door Polo Architects gerenoveerde stadsbrouwerij De Koninck is een van de genomineerden van deze Antwerpse monumentenprijs. Het publiek bepaalt wie de winnaar is. Tot 12 september kan er gestemd worden.

Brouwerij De Koninck

Brouwerij De Koninck heeft een speciale band met de stad. Met de overname door Duvel Moortgat in 2010 is er opnieuw in de brouwerij geinvesteerd.
Het project is een interessante mix van erfgoed met behoud van de originele functie aangevuld met nieuwe, commerciële functies. Er wordt nog steeds bier gebrouwen en verschillende ‘ambachten’ hebben hun intrek genomen in de stadsbrouwerij. Er is nu een chocolatier, kaasaffineur, culinair fotograaf, bakker, slagersatelier, restaurant en een rooftop bar.

Tussen de verschillende gebouwen loopt nu een binnenstraat die toegankelijk is voor publiek en waar je letterlijk door de geschiedenis van de eeuwenoude familiebrouwerij wandelt. De nieuwe, opvallende toegangspoort maakt duidelijk dat De Koninck vandaag meer is dan een brouwerij alleen.

Open Monumentendag

De sociale relevantie van dit project is groot. De brouwerij is een meerwaarde voor de wijk. Een  historisch waardevol complex is op verrassende wijze, gered en herboren. De Stadsbrouwerij De Koninck kan bezocht worden tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september.

De andere 4 kandidaten voor het Schoonste Gebouw van Antwerpen zijn :
Architectenwoning Walter Van den Broeck
De Grote Robijn
De Roma
Pakhuis ’t Glorie

Overnachting

Er kan tot 12 september gestemd worden. De winnaar maakt kans op een overnachting met ontbijt in een Antwerpse erfgoedparel.
Stemmen kan hier

Brouwerij De Koninck: Mechelsesteenweg 291 Antwerpen
Architect: POLO Architects
Bouwjaar: eerste helft 19de eeuw
Renovatiejaar: 2014-2016
Foto: Stijn Bollaert

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.