pOp paviljoen

pOp paviljoen

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-08-2013

Midden op het Westplein in Utrecht wordt  het tijdelijk pOp paviljoen ‘Pas op de Plaats’ gebouwd. Het paviljoen is een voorbode voor de wenselijke verandering  die dit plein ondergaat van verkeers- naar verblijfsruimte. EDDA architectuur en vormgeving zijn de ontwerpers van dit paviljoen.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Önen architecten en ontwerpers van stichting Maanzaad. Een deel van het gebouw zal door vrijwilligers uitgevoerd worden. Een onderdeel van het paviljoen is de decoratieve dakbedekking. Deze zal bestaan uit handgemaakte dakpannen met een persoonlijke tekening.

In het paviljoen vinden verschillende initiatieven op het gebied van vormgeving, zingeving en muziek plaats. Overdag is het een informatiepunt over de inrichting van  huizen en de leefomgeving. In het paviljoen worden tevens exposities gehouden voor ontwerpers en makers in en uit de omgeving van Utrecht.

Om het tijdelijke karakter van het paviljoen uit te drukken verwijst de vormgeving naar het archetype van de tent. Het is een open gebouw en het  heeft een kunstzinnige en innovatieve uitstraling.  Aan de glazen voorgevel zijn vitrinekasten geplaatst die een natuurlijke afstand creëren tussen binnen en buiten. Binnen bestaat het paviljoen uit een zeshoekige ruimte. Door het doortrekken van het dak richting het maaiveld ontstaat een dubbele wand waar de benodigde faciliteiten een plek vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.