Pop-upstore en -restaurant in Felix Meritis

Nieuws

Pop-upstore en -restaurant in Felix Meritis

Door: Jacqueline Knudsen | 09-04-2014

Het monumentale pand Felix Meritis op de Keizersgracht 324 in Amsterdam biedt vanaf 17 april een half jaar lang onderdak aan de pop-upstore met exposities, mode, design, video en performances en vanaf 2 mei aan pop-uprestaurant Foyer. De andere initiatiefnemers/gebruikers zijn Frame (uitgever) en Foam (fotografie).
Voor Frame Publishers heeft ontwerpbureau i29 interior architects twee verdiepingen getransformeerd tot een spiegelend universum, dat een podium is voor nieuw talent, nieuwe producten en nieuwe merken uit de mode, kunst en design maar ook media, beauty en food. De reflecterende scheidingswanden vormen een mooie aanvulling op het rijke classicistische interieur van de Zuilenzaal op de eerste verdieping van Felix Meritis. Het tijdelijke restaurant Foyer, op de begane grond aan de gracht, is een initiatief van de oprichters van pop-uprestaurant Repéré aan de Prinsengracht. Winkel en restaurant zijn voor de periode van een half jaar geopend.
De beheerder van het cultuurhuis aan de Keizersgracht, de Felix Meritis Foundation, werd in februari 2014 failliet verklaard. Het gebouw van het voormalige genootschap ‘Felix Meritis’ (gelukkig door verdiensten) is in 1788 gebouwd en diende ter bevordering van de kunsten en de wetenschappen. Het rijksmonument is onlangs door stichting Felix Meritis Beheer verkocht aan de gemeente Amsterdam die nu een partij zoekt die het pand wil kopen.

Felix & Foam wordt feestelijk geopend op donderdag 17 april 2014.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.