Postkantoor Coolsingel wordt hotel

Postkantoor Coolsingel wordt hotel

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 19-08-2015

Postkantoor Coolsingel RotterdamEr is een nieuwe bestemming gevonden voor het voormalige postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam, gebouwd tussen 1915 en 1922 naar het ontwerp van architect G.C. Bremer. Het postkantoor wordt omgebouwd tot een hotel. De transformatie wordt begeleid door architectenbureau Braaksma & Roos.

Architectenbureau Braaksma & Roos zijn experts in restauratie en herbestemming van monumentale architectuur en zijn o.a. bekend van de herbestemming van 17 rijksmonumenten op het terrein van de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam. Op dit moment zijn zij betrokken bij de restauratie en renovatie van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Rijksmonument

Het voormalige postkantoor is een rijksmonument en daarom mogen er geen grote aanpassingen aan het gebouw plaats vinden. Een eerder ontwerp van Ben van Berkel werd in 2011 terug getrokken omdat het ontwerp het rijksmonument te veel zou aantasten. Het huidige plan van Braaksma & Roos in opdracht van Delta Development kan op meer steun rekenen van de commissie van Welstand en Monumenten in Rotterdam.

Het hotel bevat 220 kamers, heeft een wellness onder het koepeldak op de bovenste etage, publieke ruimte in de hal, een conferentieruimte, en in de kelder en op de begane grond worden winkels gevestigd.

Projectontwikkelaar Delta Development hoopt begin 2016 met de bouw te starten. Het hotel heeft al een nieuwe naam: Hotel Post Rotterdam. Het management is in handen van de Duitse hoteloperator RIMC.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.