Postzegels Wederopbouw

Nieuws

Postzegels Wederopbouw

Door: Petra Starink | 12-09-2017

PostNL geeft een postzegelvel uit met tien iconische gebouwen uit deze Wederopbouwperiode. De foto’s op de postzegels zijn afkomstig uit het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw. Op het postzegelvel staan architectonische foto’s van gebouwen uit de vroege wederopbouwperiode 1945-1960.

Weverij de Ploeg

Ontwerper Ariënne Boelens koos voor een visueel krachtige opbouw door in zwart-wit ieder gebouw in zowel een overzichtsfoto als een detail af te beelden. Op het postzegelvel staan onder andere Kantoor Van Leer’s Vatenfabriek (Amstelveen), het Industriegebouw (Rotterdam), Weverij De Ploeg (Bergeijk), Hoogovens (IJmuiden) en de Faculteit voor Geodesie (Wageningen),  Purfina tankstation in Arnhem van Sybold van Ravesteyn.

Het postzegelvel met de waardeaanduiding Nederland 1, is bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 11 september te koop.

Mondriaan

Dit voorjaar gaf PostNL ook een postzegelvel uit in samenwerking met Het Nieuwe Instituut: ‘100 jaar De Stijl. Mondriaan tot Dutch Design’. Op de postzegels staan werken afgebeeld van kunstenaars van De Stijl, afkomstig uit de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag en Het Nieuwe Instituut.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.