Powerhouse Company ontwerpt 3 iconische torens

Nieuws

Powerhouse Company ontwerpt 3 iconische torens

Door: Petra Starink | 17-09-2018

Het duurzame woningproject LEAD, een ontwerp van Powerhouse Company bestaat uit een mix van 560 woningen en wordt gebouwd aan de Willem de Zwijgerlaan. LEAD kenmerkt zich door drie hoogte-accenten die aansluiten op de bestaande bebouwing. De gebouwen hebben een oplopende lijn die met LEAD op een passende wijze wordt doorgezet. Een ranke, solitaire woontoren met een hoogte van 115 meter vormt het sluitstuk van de stedelijke wand. Op de begane grond komen ondersteunende voorzieningen voor de wijk met een zeer ruime fietsenstalling en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage.

Duurzaamheid en klimaatneutraal

LEAD sluit sterk aan bij de Leidse ambitie voor duurzame verstedelijking. De stad Leiden heeft heldere en ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid: klimaatneutraal in 2035. LEAD voldoet aan de zogenoemde BENG-indicatoren en draagt bij aan de doelen die in het gemeentelijk duurzaamheidsprogramma zijn gedefinieerd: energie, biodiversiteit, klimaat, afval, ondernemerschap en mobiliteit. Met haar focus op groen, duurzaamheid en een divers woningaanbod maakt LEAD het leven in de stad toegankelijk en gezonder. Door een breed scala woningtypen kan LEAD aan de verschillende behoeften en budgetten van toekomstige bewoners voldoen.

Groene dakterrassen

Om een succesvolle openbare ruimte tussen de gebouwen te realiseren is ingezet op een hoog ambitieniveau. Voor LEAD wordt dit bereikt door het strategisch plaatsen van parkeerfaciliteiten uit het zicht van het openbare gebied, waardoor het park makkelijk toegankelijk is en optimaal kan worden benut. Het plan beschikt bovendien over ruime en groene dakterrassen met intensieve beplanting. Het groene ontwerp van gebouw en landschap zorgt daarmee voor een verbinding met de bestaande groenstructuur en voegt biodiversiteit toe aan de stad. De hoge standaard van levenskwaliteit wordt in de gemeenschappelijke ruimten van het wooncomplex doorgezet. Zo zijn de corridors ontworpen als genereuze atria waar de ruimte van bovenaf op natuurlijke wijze wordt aangelicht. In 2019 wordt gestart met de bouw.

Projectgegevens
Ontwerp: Powerhouse Company
Ontwikkeling van LEAD: RED Company
Landschapsontwerp: Delva Landscape Architects
InstaPllatieadvies: Nelissen Engineering
Bouwfysica Buro Bouwfysica
Constructie: Adviesbureau Tielemans
Advies rondom het bestemmingsplan RHO
Procesmanagement:IRIS Advies
Beeld: Powerhouse Company

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.