Powerhouse Company ontwerpt hoofdkantoor IBM

Actualiteiten, Nieuws

Powerhouse Company ontwerpt hoofdkantoor IBM

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-05-2022

In opdracht van RED company ontwierp Powerhouse Company het nieuwe hoofdkantoor voor IBM in Amsterdam. Met in het achterhoofd de filosofie van de gebruiker zelf – ‘let’s create – is het definitieve ontwerp te beschouwen als een ‘living lab’ met een kloppend hart. Tevens is het een duurzame en gezonde werkomgeving geworden die uitstekend past in het Amsterdamse ‘Think District’ .

Het IBM-hoofdkantoor stimuleert op natuurlijke wijze ontmoetingen tussen mensen. Verder beschikt het over faciliteiten die gericht zijn op het welzijn van de medewerkers en de verbondenheid met natuur. Maar bovenal is het gebouw een plek voor innovatie dat op een 35.000 vierkante meter ruimte biedt aan startups en scale-ups.

Aantrekkelijk

Het gebouw heeft een solide maar open uitstraling met een atrium als aantrekkelijk groen, kloppend hart. Hier komen mensen samen en wordt co-creatie gestimuleerd door diverse voorzieningen en collectieve ruimtes. Hieronder een directievergadercentrum, koffiebar, restaurant en collegezaal.

In het kader van gezondheid moedigt het gebouw medewerkers aan om te bewegen. Onder meer door gebruik te maken van de trap in plaats van de lift. Verder is op de begane grond een fitnessruimte beschikbaar.

Solide team

Om de verschillende doelen te halen heeft Powerhouse Company – onder leiding van RED Company – samengewerkt met een solide ontwerp- en engineeringteam. Dit team is gevormd door Delva Landscape and Urbanism, DVP, DGMR, Van Rossum, DVP Smart Concepts, Build in Amsterdam, Concept Curator Anne van der Zwaag en George&Harrison. Het bestrijkt het volledige spectrum van architectuur- en landschapsontwerp, engineering, projectmanagement, duurzaamheids- en gezondheidsadvies en het creëren van identiteit.

De start van de bouw is gepland voor 2023.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.