Powerhouse Company ontwerpt kantoor Asics

Nieuws

Powerhouse Company ontwerpt kantoor Asics

Door: Petra Starink | 22-02-2017

Het nieuwe EMEA hoofdkantoor voor Asics in Hoofddorp is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Voor het 11.100 m2 tellende hoofdkantoor zijn sport, gezondheid en transparantie de belangrijkste uitgangspunten. Het ontwerp heeft een efficiënte en flexibele lay-out om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf optimaal te ondersteunen. De ruim opgezette, kolomvrije werkvloeren van circa 2800m2 zijn georganiseerd rondom een genereus en licht atrium.

Daglichttoetreding

De verdiepingshoge ramen zorgen voor een royale daglichttoetreding en bieden uitzicht over de Haarlemmermeerpolder. In het hart van het atrium ligt ‘Asics World’, een unieke en driedimensionale showcase waarin de verschillende merken van het bedrijf worden tentoongesteld. Hier is ook een podium, vergaderruimtes en een designcentrum te vinden. Op de begane grond, bevinden zich diverse functies, zoals een Power Health Bar, de fitnessruimte en een brand store.

Glazen gevel

Door de volledig glazen gevel van het gebouw te verrijken met diepe, ranke overstekken wordt er een uniek en scherp silhouet gecreëerd. Op elke verdieping worden delen van de gevel naar binnen ‘gevouwen’, waardoor er op een vloeiende wijze directe toegang tot de speciale buitenruimtes is. Bij de realisatie van het gebouw worden hoogstaande normen voor gezondheid en duurzaamheid in acht genomen. Het nieuwe EMEA hoofdkantoor zal daarom onder andere WELL Gold en LEED Gold gecertificeerd worden.

Betere leefomgeving

Om de ambitie van een zeer geavanceerd, duurzaam en gezond gebouw te kunnen vervullen is er gekozen voor erkende beoordelingssystemen: LEED voor duurzaamheid en WELL voor gezondheid en welzijn in een buitenom het gebouw. Het ontwerpteam heeft een gebouw gecreëerd dat bijdraagt aan een betere leefomgeving door zuinig te zijn met energie en water, en door CO2-uitstoot te reduceren, maar ook het welzijn van de medewerkers te verbeteren door een gezond leefklimaat.

Oplevering in 2018

Gevestigd in Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid, zal het hoofdkantoor deel uitmaken van één van de meest duurzame kantoorparken in Nederland. De bouw begint aanstaande zomer en de verwachte oplevering van het gebouw is in de tweede helft van 2018.

Projectgegevens

Ontwikkelaar: RED Company
Architect: Powerhouse Company
Concept design:Skonk
Technische coördinatie:DVP
MEP Engineer: Deerns
Constructeur:IMd engineers
Bouwfysica: DGMR
Adviseur ASICS: CBRE
Interieurontwerp: CBRE en Powerhouse Company
Adviseur RED Company: Cushman & Wakefield
Juridisch adviseur RED Company: Loyens Loeff
Beeld: Powerhouse Company

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.