Praat mee over het ‘Station van de Toekomst’

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Praat mee over het ‘Station van de Toekomst’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-12-2022

Het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) organiseert op woensdag 11 januari het Stadscafé #26 met als titel: Het Station van de Toekomst. Onderwerp van het gesprek is Leiden Centraal: hoe is deze locatie om te vormen naar het ‘Station van de Toekomst’. Samen met Andries Geerse, Fiona de Vos, Ph.D. en Miguel Loos wordt het vraagstuk behandeld.

Leiden Centraal als plek van verbinding. Als een hoogwaardig OV-knooppunt waar mensen snel hun bestemming kunnen bereiken, maar ook graag verblijven en elkaar ontmoeten. Een prachtige ambitie maar hoe ziet zo een Station van de Toekomst eruit?

Experts

Op woensdagavond 11 januari duikt RAP met Andries Geerse, Fiona de Vos, Ph.D. en Miguel Loos in dit vraagstuk. Michiel Riedijk is architect en eigenaar van het Rotterdamse architectenbureau Neutelings Riedijk Architects. In een interview met RAP Naturalis werd gesproken over tijdelijke gemeenschappen in publieke gebouwen, hoe ons denken over privacy cultureel is bepaald en onder- en overdimensionering.

In een ander interview spreekt de organisatie met People Flow over het spanningsveld tussen het individu en het collectief. Een thema dat op veel stations bekend is. Maar ook over het spanningsveld tussen beweging, vertraging en stilstand, wekt de belangstelling van People Flow. Hoe bewegen mensen door het station? Kunnen dansers deze bewegingsstromen beïnvloeden en mensen uit hun tunnelvisie halen? Of ontkomen zij er niet aan zich te voegen in de stroom van reizigers?

Stadscafé

Het meest in het oog springende onderdeel van de programmering van RAP Leiden is Stadscafé. In Stadscafé duiken experts en publiek samen in relevante en actuele ruimtelijk thema’s als Hoe zorgen we ervoor dat wonen in de Randstad geen privilege wordt voor de happy few?  en  Hoe houden we Leiden in Beweging? Stadscafé wordt sinds de coronamaatregelen ook live gestreamd.

Aanmelden voor het Stadscafé #25 via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.