Presentatie architectvisies voor Kenniscluster Arnhem

Presentatie architectvisies voor Kenniscluster Arnhem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-06-2009

Het Kenniscluster op de braakliggende taartpunt tussen Nieuwe en Oude Oeverstraat moet de ‘huiskamer van Arnhem’ worden. Onder meer met die woorden opende directeur Ria Oudega van Bibliotheek Arnhem gisteren de expositie van de visies van vijf architecten op het plan.

Het vijftal is geselecteerd uit veertig aanmeldingen van gerenommeerde bureaus. Begin volgende maand moet een speciale selectiecommissie een keuze maken uit de vijf. Aan de hand van dat advies moeten B en W vervolgens een besluit nemen. Na de zomervakantie moet het echte ontwerpen beginnen.

De visies die nog tot en met 30 juni op de begane grond van de bibliotheek in de Koningstraat te zien zijn, zijn nog allesbehalve concrete plannen. Toch zien de presentaties er – met dank aan de nieuwste computertechnieken – soms uit alsof het gebouw er al staat.

Vijf architecten
De vijf architecten die meedingen naar de order zijn VenhoevenCS Architecten, Neutelings Riedijk Architecten, Diederendirrix, Jo Coenen & Co en Claus en Kaan Architecten. Over de deelname van Coenen stelde de SP vragen aan B en W. Hij is tevens lid van het Kwaliteitsteam Rijnboog.

De presentatie in de bibliotheek heeft mede als doel de toekomstige gebruikers van het gebouw bij de totstandkoming ervan te betrekken. Alle Arnhemmers zijn uitgenodigd om voor 23 juni een of meer suggesties te doen aan de uiteindelijke architect.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.